5th International Photography Contest

“TOPRAKTAN ÇATALA; BESLENME VE YAŞAM”

Gittikçe artan Dünya nüfusu ve Kırsal yaşamdan kentsel yaşama dönüş, beslenme alışkanlıklarımızda önemli bir değişim başlatmıştır. Geleneksel beslenme modelinin yerini rafine edilmiş, işlenmiş, kimyasal gübreli tarım ürünlerine, hormonlu ve katkılı yiyecekler bu döneme damgasını vurmuştur.

Teknoloji ve sanayinin gelişmesi ile farklılaşan yaşam alanlarımız, gıda türlerimiz ve beslenme alışkanlıklarımız bizi doğal yaşamdan uzaklaştırıp, beton duvarların arasında, ambalajlı gıdalara mahkûm etmekte; değişen ekolojik koşullar ve ekonomik sorunlar nedeni ile bir çok insan ve canlı yetersiz beslenme veya açlık içinde yaşam mücadelesi vermekte ve her yıl milyonlarca çocuk açlıktan hayatını kaybetmektedir. Yapılan bilimsel çalışmalar, küresel ısınma, çevre kirliliği ile artan nüfus ve kentsel yaşam koşullarının gelecekte; ihmal ettiğimiz geçmişimize geri dönüşü olanaksız kılarak sağlıksız nesiller olarak karşımıza çıkacağını şimdiden ortaya koymaktadır.

Göztepe Rotary Kulübü ve IFOD olarak bu yıl 5.sini düzenlediğimiz uluslararası fotoğraf yarışması ile, her geçen gün artan sağlıksız yaşam koşulları ile doğaldan uzaklaşan toplumda, ekolojik yaşam bilincini oluşturmak ve doğa ile uyumlu yaşamı desteklemeyi özendirecek, sistemde yanlış uygulamalar sonucu kaybolmaya yüz tutmuş doğal dengeyi yeniden kurmak için insana ve çevreye dost üretim sistemleri konusunda ilham kaynağı olacak fotoğraf karelerini arıyor, farkındalık yaratma çabamıza katkıda bulunacak, tüm amatör, profesyonel fotoğraf severleri yarışmamıza katılmaya, dünyanın ve insanlığın sorunu olan bu konuya dikkat çekme gayretimize destek olmaya davet ediyor, sağlıklı beslenme ve yaşam mesajımızı destekleyen orijinal fotoğrafları bekliyoruz.

“FARM TO FORK: NUTRITION AND LIFE”

Global population growth, and the transition from rural to urban life, has initiated a major change in our nutrition habits. Industrial agricultural products and foods, which contains more carbohydrate, trans oil, salt, chemical food additives, transgenic (GM) plants, etc. have been replaced the traditional nutrition model. Healthy food chain starts in field. Agricultural products which are main materials of foods must be natural and safe.

Areas we live in, food types and our nutrition habits that was importantly change by development of the technology and the industry; derived us away from natural life and forced to live among the concrete walls with the packaged foods. Due to changing ecological conditions and economic problems, many people are undernourished, or struggle to survive in hunger or disease; and every year millions of people lose their live by reason of malnutrition or diseases. Scientific studies show that, making it impossible for us to return into our past rural living conditions which we have neglected, due to global warming, rising environmental pollution and urban living conditions and it will appear confronted as unhealthy generations at the future.

With the cooperation of Göztepe Rotary Club and IFOD, 5th international photography contest; In a society that is getting away from nature with the increasing unhealthy living conditions; to create awareness of ecological life and support life in harmony with nature; to restore the natural equilibrium that was lost by misapplications within the system; we are looking for photo frames that will have be inspiring for the eco- friendly nutrition and life. Understanding the importance of production and consumption of traditional foods are firstly possible with create awareness and people who can be a role model for society. We invite all amateur and professional photo enthusiasts to help us point out this important problem for mankind. We are expecting original photos supporting on ‘Farm to Fork: Nutrition and Life’ message.

 

BENZER İÇERİKLER

SOSYAL MEDYA

7,990BeğenenlerBeğen
5,418TakipçilerTakip Et
88TakipçilerTakip Et
864AboneAbone Ol

BİZE ULAŞIN

İZMİR FOTOĞRAF SANATI DERNEĞİ

Adres: Talatpaşa Bulvarı No:75 Kat:3 D:9 Sema Apt. Alsancak-İZMİR

Tel:     0 (232) 464 32 12

Eposta: [email protected]

Derneğimiz Pazar ve Pazartesi günleri hariç 11.00 18.30 saatleri arasında açıktır.

GÜNCEL SEMİNER VE ATÖLYELER