Teknik Fotoğraf Gezisi- Gölyazı-Trilye-Mudanya

Değerli Üyelerimiz, Değerli Fotoğrafseverler;

İFOD olarak kaldığımız yerden tüm hızımızla devam ediyoruz. 30 Nisan tarihinde günübirlik olarak doğa ve tarihi iç içe yaşayacağımız GÖLYAZI-TRİLYE MUDANYA hattına teknik fotoğraf gezisi düzenliyoruz.

Yolda vereceğimiz kahvaltı molamızın ardından yolumuza devam ediyor, Balıkesir üzerinden sabahın erken saatlerinde, fotoğrafik açıdan oldukça zengin Bursa’nın güzel bir köyü olan Gölyazı’ya hareket ediyoruz. Bu güzel yeşil ile mavinin iç içe olduğu kasabayı rehberimiz eşliğinde geziyoruz. Daha sonra fotoğraf çekimi için serbest zaman veriyoruz.

Köy, Uludağ’ın güney eteklerinde yer alır ve göl kenarında bulunur. Gölyazı, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle ve sıcak insanları ile keyifli fotoğraf yolculuğuna başlıyoruz. Gölyazı’nın tarihi, Osmanlı dönemine kadar uzanır. Osmanlı İmparatorluğu zamanında burası bir ada idi ve İstanbul ile Bursa arasındaki su yolu üzerinde stratejik bir konumdaydı. Köy, Osmanlı döneminde önemli bir ticaret merkezi haline geldi ve çoğunlukla Rumlar tarafından yerleşim yeri olarak kullanıldı. Gölyazı’nın mimari yapısı da tarihi dokusunu yansıtır. Köyde birçok tarihi yapı bulunur, bunlardan en önemlisi Ayasofya Camii’dir. Cami, Bizans dönemine ait bir kiliseden dönüştürülmüştür ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde yeniden inşa edilmiştir. Köyde bulunan diğer tarihi yapılar arasında kiliseler, çeşmeler, hanlar ve hamamlar bulunur. Bu yapıları da ziyaret ederek tarihi dokuyu keşfedebilir ve güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Köyün girişindeki Ağlayan Çınarı görüp hikayesini dinledikten sonra, sonra göl kenarında yürüyüş yapabilir ve göl manzarasını fotoğraflayabilirsiniz. Veya gölde tekne turuna çıkıp adayı karşıdan fotoğraflayabilirsiniz.

Gölyazı’da verilen serbest zaman içerisinde öğle yemeği ihtiyacını da gidererek, yola devam ediyoruz. Tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle fotoğraf çekmek için ideal bir yer olan Trilye’ye ulaşıyoruz. Köy, Osmanlı döneminden kalma taş evleri, dar sokakları ve tarihi yapıları ile ünlüdür. Köyün en ünlü yapıları arasında Fatih Camii, Trilye Kalesi ve Aydınoğlu Hamamı bulunur. Bu yapılar, tarihi dokuyu ve mimari güzelliği fotoğraflamak için keyifli mekanlardır. Trilye’nin en güzel noktalarından biri, köyün limanıdır. Liman, geleneksel balıkçı tekneleri ile doludur ve deniz manzarası fotoğraf çekmek için uğrak bir alandır.

Deniz kenarında akşam keyfimizi yaptıktan sonra gezimizi tamamlayarak, harika fotoğraflar, güzel anılar ve pekişmiş dostluklarla yorgun ama mutlu bir şekilde İzmir’e dönüşe geçeceğiz. Ve bir başka İFOD gezisinde buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

TALEP TOPLAMA FORMU: Form’u Aç

*  Talep formunu kesin katılacak olan kişilerin doldurması gerekmektedir. Aksi halde bir sonraki geziye katılım sınırlanacaktır.

* NOT: Geziye katılım herkese açıktır. Sıra önceliği İFOD Üye ve Aday Üyelerine aittir.

Gezi Ücreti: 500 TL

Fiyata Dahil Olan Hizmetler
–        Lüks otobüs ile ulaşım
–        Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti
–        Seyahat Sigortası
–        Acente Hizmetleri

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
–        Sabah Kahvaltısı
–        Öğle yemeği
–        Tüm içecekler
–        Müze ve Ören yeri giriş ücretleri
–        Akşam yemeği
–        Gölyazıda tekne turu

Buluşma Noktaları ve Saatleri

5.50   Üçkuyular Pamukkale önü

06:00 Üçyol (Tatlıses Kebapçısı önü)
06:10  Fuar Lozan Kapısı
06:25 Bostanlı İskele
06:30 Karşıyaka İskele Önü Otobüs Durağı
06:40 Ege Üniversitesi Acil Kapısı Önü

6.40 İzmir çıkışı sonrası Manisa ve Akhisar uygun bir noktada da binecek varsa alınabilir. Talep formuna yazabilirsiniz.

Gezi afişimiz ektedir.
Bir başka İFOD gezisinde tekrar bir araya gelmek üzere sevgiyle kalın.

Herhangi bir sorunuz olursa İFOD gezi sorumlumuz Seray AK ile iletişime geçebilirsiniz.

Seray AK
İFOD Yönetim Kurulu Üyesi

BENZER İÇERİKLER

SOSYAL MEDYA

7,990BeğenenlerBeğen
5,418TakipçilerTakip Et
88TakipçilerTakip Et
864AboneAbone Ol

BİZE ULAŞIN

İZMİR FOTOĞRAF SANATI DERNEĞİ

Adres: Talatpaşa Bulvarı No:75 Kat:3 D:9 Sema Apt. Alsancak-İZMİR

Tel:     0 (232) 464 32 12

Eposta: [email protected]

Derneğimiz Pazar ve Pazartesi günleri hariç 11.00 18.30 saatleri arasında açıktır.

GÜNCEL SEMİNER VE ATÖLYELER