İFOD Dalyan İztuzu Plajı Akyaka Teknik Fotoğraf Gezisi

Değerli Üyelerimiz, Değerli Fotoğrafseverler;

21 MAYIS tarihinde günübirlik olarak doğa ve tarihi iç içe yaşayacağımız DALYAN İZTUZU-AKYAKA hattına teknik fotoğraf gezisi düzenliyoruz.

Yolda vereceğimiz kahvaltı molamızın ardından yolumuza devam ediyor, Dalyan’a ulaşıyoruz. Dalyan, Türkiye’nin güneybatısında, Muğla ilinin Ortaca ilçesinde yer alan bir kasabadır. Doğal güzellikleri, tarihi kalıntıları ve kaplumbağa koruma alanı ile ünlüdür. Dalyan, Dalyan Çayı’nın doğal güzellikleri arasında yer almaktadır ve antik kentlerin kalıntılarına ev sahipliği yapmaktadır. Dalyan Çayı, kasabanın en turistik merkezidir ve tekne turlarıyla gezilebilir. İztuzu Plajı, beyaz kumlu plajı ve kaplumbağa koruma alanıyla ünlüdür. Antik kalıntılar arasında Karya dönemine ait Kaya Mezarları, Dalyan Çayı’nın sağ kıyısında yer alan ve dağların yamaçlarına oyulmuş olan tarihi mezar yapılarıdır. Bu mezarlar, Karya halkının önde gelen ailelerinin ve liderlerinin mezarlarıdır. Mezarlar, Helenistik ve Roma dönemlerinde yapılmıştır ve bazıları oldukça büyüktür. Dalyan Çayı’nın karşısındaki yüksek kayalıklara oyulmuş ve dağların yamaçlarına yerleştirilmiştir. Muhteşem bir manzara sunar ve Dalyan’ın tarihi dokusunu yansıtır. Mezarların bazıları oldukça büyük ve gösterişlidir ve bazılarına merdivenlerle veya yollarla ulaşmak mümkündür.

Dalyan’da gerçekleştireceğimiz keyifli bir tekne yolculuğu sonrasında isteyenlerle birlikte İztuzu plajında mavi yengeç yiyerek keyifli bir manzaranın keyfini çıkaracağız. İztuzu dönüşünde Dalyan merkezde vereceğimiz serbest zaman sonrasında akşamüstü Akyaka’ya doğru yola çıkacağız.

Akyaka‘nın en ünlü özelliklerinden biri, geniş kumsalı ve turkuaz rengi denizi olan Akyaka Plajı’dır. Ayrıca, tarihi bir kasaba özelliğiyle, Osmanlı döneminden kalma tarihi evleri ile ünlüdür. İsteyen kişiler Akyaka sokaklarında gezerken, isteyen kişiler Azmak turuna katılıp suyun üzerinden Akyaka’nın doğal güzelliklerini keşfedebilecektir.

Akşam keyfimizi yaptıktan sonra gezimizi tamamlayarak, harika fotoğraflar, güzel anılar ve pekişmiş dostluklarla yorgun ama mutlu bir şekilde akşam 20-20.30 gibi İzmir’e dönüşe geçerek, bir başka İFOD gezisinde buluşmak üzere vedalaşacağız.

TALEP TOPLAMA FORMU:

https://forms.gle/m8d4P8WigNoTWtef6

* Talep formunu kesin katılacak olan kişilerin doldurması gerekmektedir. Aksi halde bir sonraki geziye katılım sınırlanacaktır.

* NOT: Geziye katılım herkese açıktır. Sıra önceliği İFOD Üye ve Aday Üyelerine aittir.

Gezi Ücreti: 590 TL

Fiyata Dahil Olan Hizmetler
–        Lüks otobüs ile ulaşım
–        Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti
–        Seyahat Sigortası
–        Acente Hizmetleri

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
–        Sabah Kahvaltısı
–        Öğle yemeği
–        Tüm içecekler
–        Müze ve Ören yeri giriş ücretleri
–        Akşam yemeği
–     Dalyan İztuzu tekne turu
–     Akyaka Azmak tekne turu

Buluşma Noktaları ve Saatleri
05:30 Bostanlı İskele
05:35 Karşıyaka İskele Önü Otobüs Durağı
05:50 Ege Üniversitesi Acil Kapısı Önü
06:00 Fuar Lozan Kapısı
06:10 Üçyol (Tatlıses önü)

Gezi afişimiz ektedir.
Bir başka İFOD gezisinde tekrar bir araya gelmek üzere sevgiyle kalın.

Herhangi bir sorunuz olursa İFOD gezi sorumlumuz Seray AK ile iletişime geçebilirsiniz.

Seray AK
İFOD Yönetim Kurulu Üyesi

BENZER İÇERİKLER

SOSYAL MEDYA

7,990BeğenenlerBeğen
5,418TakipçilerTakip Et
88TakipçilerTakip Et
864AboneAbone Ol

BİZE ULAŞIN

İZMİR FOTOĞRAF SANATI DERNEĞİ

Adres: Talatpaşa Bulvarı No:75 Kat:3 D:9 Sema Apt. Alsancak-İZMİR

Tel:     0 (232) 464 32 12

Eposta: [email protected]

Derneğimiz Pazar ve Pazartesi günleri hariç 11.00 18.30 saatleri arasında açıktır.

GÜNCEL SEMİNER VE ATÖLYELER